Întâlniri duhovnicești la ATOM: Cunoscutul teolog Danion Vasile le-a vorbit studenților despre rugăciune și martiriu

558

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, apologetul și scriitorul creștin Danion Vasile a susținut în perioada 26-27 noiembrie 2023, două conferințe teologice la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Chișinău, evenimente organizate de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei în colaborare cu Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova.

Conferințele duhovnicești cu temele: „Cum să ne rugăm?” și „Exortație la martiriu!” susținute de teologul și scriitorul român Danion Vasile au prezentat un interes deosebit atât pentru tinerii elevi și studenți ai școlilor teologice, cât și pentru cadrele didactice și credincioșii prezenți.

La întâlnirile duhovnicești au fost prezenți: PC Arhim. Nectarie (Gherman), Prorector pentru studii al ATOM și Director al Seminarului Teologic Ortodox, PC Ierom. Dr. Macarie (Crudu), Decan al Facultății de Teologie Ortodoxă, și Dna Rodica Slivca, Director-adjunct învățământ al Seminarului Teologic Ortodox.

În cadrul întâlnirilor au avut loc discuții cu privire la problemele duhovnicești contemporane, dar și la preocupările și căutările actuale ale tinerilor, la care invitatul a oferit răspunsuri fundamentate pe mărturia vieții Sfinților Părinți și Mucenici ai Bisericii și a experienței vieții de comuniune ecleziale.

Cu acest prilej, participanții la conferințe au avut binecuvântarea de a se închina la Icoana cu o părticică din Moaștele Sfântului Ierarh Ioan Maximovici, donată de Biserica Ortodoxă din or. Montreal, Canada, cât și la mai multe părticele din Moaștele a câtorva sfinți noi mucenici și mărturisitori din temnițele comuniste.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate