Întâlnire duhovnicească a tinerilor teologi cu Părintele Vasile Ciobanu, la Academia de Teologie Ortodoxă

491

În seara zilei de marți, 5 noiembrie 2023, în cadrul întâlnirilor duhovnicești, organizate cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir în perioada Postului Nașterii Domnului, la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova a fost invitat protoiereul Vasile Ciobanu, duhovnicul slujitorilor din r. Ialoveni și parohul bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din s. Costești, r. Ialoveni.

Părintele profesor a conferențiat la tema: „Tinere, ție îți zic, scoală-te! – de la amorțire la trezire duhovnicească”, care a adunat zeci de elevi seminariști și studenți teologi, dornici de a gusta din experiența și mărturia unui vrednic slujitor și misionar al Bisericii din zilele noastre.

În discursul său, părintele Vasile a subliniat faptul că preoția nu este nici meserie, nici profesie, ci slujire jertfelnică și dezinteresată, un mare dar făcut oamenilor de Dumnezeu.

În acest sens, părintele a relatat tinerilor crâmpeie din slujirea și calea sa spre Hristos – mulțimea împlinirilor pe plan pastoral-misionar, social și cultural, din cei peste 27 de ani de slujire ai părintelui Vasile în parohia Costești, constituind o mărturie concretă a faptului că Dumnezeu, prin Harul cel mântuitor și de viață făcător al Sfântului Duh, împlinește lucrarea sfințitoare și mântuitoare, prin slujitorii Săi, ducând Biserica Sa la limanul mântuirii, într-o lume care își pierde adesea reperele moralei creștine.

De asemenea, pr. Vasile a vorbit celor prezenți și despre provocările cu care se confruntă tinerii teologi în urcușul și formarea lor duhovnicească.

La final, invitatul a răspuns la diverse întrebări legate de viața și misiunea Bisericii în lume.

Sursa: Academia de Teologie Ortodoxă