Lansarea cărții „VOINO-IASENEȚKI arhiepiscop și chirurg: viața și hagiografia. Sfântul Ierarh LUCA al Crimeii”

225

În data de 30 aprilie, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a găzduit un eveniment remarcabil – lansarea cărții „VOINO-IASENEȚKI arhiepiscop și chirurg: viața și hagiografia. Sfântul Ierarh LUCA al Crimeii”. Această lansare de carte a fost dedicată memoriei și contribuțiilor deosebite ale arhiepiscopului Sf. Luca al Crimeii.

Evenimentul s-a deschis cu discursul d-lui Prorector pentru Strategie Academică și Programe de Studii, Dr. Prof. Univ. Cauia Alexandr, invitații au fost Pr. Prof. Vasile Ciobanu – care a tradus lucrarea din limba rusă și Pr. Prof. Dr. Eugeniu Onicov.

Evenimentul a fost un prilej de profundă emoție și recunoștință pentru întreaga comunitate academică a ULIM-ului.

Studenții, cadrele didactice și invitații speciali au fost martorii unei serii de momente care au ilustrat importanța și valoarea acestei publicații, în care este prezentată viața Sfântul Ierarh LUCA al Crimeii.

Studenții, în special cei de la biomedicină, psihologie și asistență socială, au avut ocazia să exploreze fiecare pagină a cărții și să se conecteze la conținutul și mesajul său. Emoțiile sincere de uimire s-au regăsit pe chipurile tuturor celor prezenți.

Prezentarea cărții a reușit să ofere o privire captivantă în viața și contribuțiile notabile ale arhiepiscopului Sf. Luca al Crimeii, cunoscut sub numele de mirean - VOINO-IASENEȚKI, atât în domeniul religios, cât și în cel științific și medical.

De asemenea, lucrarea a adus în prim-plan figura și influența Sfântului Ierarh LUCA al Crimeii, oferind cititorilor o perspectivă profundă asupra spiritualității și a impactului său asupra comunității creștine și științifico-medicale.

Sursa: ulim.md