Ierodiaconul Macarie (Crudu) a susținut teza de doctor în teologie

663

Vineri, 29 septembrie 2023, în cadrul unui eveniment academic special la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, România, Ierodiaconul Macarie (Crudu), Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate a Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a susținut public teza de doctorat, intitulată “Ce este omul?” (Ps. 8,4; 143,3) – repere antropologice în Psalmi.

Lucrarea a fost elaborată sub coordonarea Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Din comisia de susținere au făcut parte:

Pr. Prof. univ. dr. Vasile STANCIU (Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca), în calitate de președinte; Pr. Prof. univ. dr. Ioan CHIRILĂ (Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca), în calitate de îndrumător; Pr. Conf. univ. dr. Remus ONIȘOR (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia); Pr. Conf. univ. dr. Constantin – Ioan JINGA (Universitatea de Vest din Timișoara); Diac. Lector univ. dr. Stelian PAȘCA – TUȘA (Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca), în calitate de referenți.

„Doresc să adresez cele mai sincere cuvinte de recunoștință pentru îndrumarea pe care părintele profesor Ioan Chirilă mi-a oferit-o pe parcursul cercetării mele doctorale și în realizarea tezei mele de doctorat. Impactul profund pe care l-a avut asupra dezvoltării academice a acestei lucrări nu poate fi exprimat suficient de mult în cuvinte. Cu generozitatea sa de a împărtăși cunoștințe și perspective, părintele profesor a contribuit în mod semnificativ la fundamentarea și conturarea cercetării mele. Vă sunt recunoscător pentru sprijinul dumneavoastră necondiționat și pentru că mi-ați deschis noi orizonturi de gândire, cercetare și de formare spirituală.

De asemenea, aduc alese mulțumiri tuturor celor care m-au sprijinit pe parcursul anilor de studii, cât și celor care mi-au fost alături la acest eveniment special din viața mea: obștii monahale de la Mănăstirea Piatra-Fântânele, pr. arhim. Iov și prietenilor deosebiți! Slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate!” a menționat părintele Ierodiacon Macarie.

Sursa: mitropolia.md